Dnes je Piatok 19. apríla 2024, meniny má Jela a zajtra Marcel.
Partneri: Spojená škola

Projekty -> Podpora integrácie mladých ľudí v GAUDEAMUS – zariadení komunitnej rehabilitácie

 

Opäť sladké - Krtkova torta

 Keďže sladkosti máme vždy a všade veľmi radi, v piatok 18. septembra 2015 sme sa opäť pustili do pečenia. Známy recept sme sa pokúsili urobiť po domácky. Trošku náročnejšia a dlhšia príprava, ale stojí za to. 


Krtkova torta


Suroviny na korpus:
32 dkg hladká múka
18 dkg kryštálový cukor
3 ks čerstvé vajcia
3 PL kakao
200 ml olej
200 ml mlieko
1 ks prášok do pečiva


Suroviny na krém:
250 g tvaroh
400 ml kyslá smotana
250 ml smotany na šľahanie
100 g horká čokoláda
3 ks vanilka
3 - 4 banány
1 ks stužovač šľahačky
1 PL práškový cukorň


Postup - korpus: Do mixéra rozbijeme 3 vajcia, pridáme štipku soli. Miešame 12 minút a pridáme cukor. Miešame, kým sa nerozpustí. Pridáme pomaly olej a mlieko. Nakoniec ručne metličkou vmiešame múku s kypriacim práškom a kakaom. Cesto vylejeme do formy. Na spodok formy dáme  papier na pečenie. Boky vymastíme a vysypeme múku. Tortu pečieme asi 35 minút na 170 stupňov Celzia. Necháme vychladnúť. Nožíkom tortu zvnútra obrežeme 2 cm od kraja. V strede vyrežeme mriežku, aby sa nám ľahšie dal vybrať stred korpusu lyžicou. Odrezky dáme vedľa do misky, v dlani ich pomrvíme. Vyrezaný korpus pokvapkáme šťavou zo zaváraných višní.


Postup - krém: Zmiešame smotanu s tvarohom, 3 vanilky, 1 PL práškového cukru. Čokoládu nastrúhame, šľahačku vyšľaháme so smetafixom. Všetko spolu zmiešame. Do korpusu vložíme jednu štvrtinu krému na to uložíme rozrezané banány. Na banány dáme zvyšok krému (vytvoríme kopček). Natrieme aj boky korpusu. Pomrvený korpus obložíme na tortu. Tortu dáme do chladu.

© 2006-2014 by GAUDEAMUS - zariadenie komunitnej rehabilitácie, Mokrohájska cesta 3, 845 12 Bratislava, All rights reserved.