Projekty -> Podpora integrácie mladých ľudí v GAUDEAMUS – zariadení komunitnej rehabilitácie
Rýchlo a chutne: Šunkové slimáky z lístkového cesta
Jednoduchý a rýchly recept. Odporúčame vyskúšať. My sme si výborne pochutnali v piatok 2. októbra 2015. Prinášame vám náš recept.
Šunkové slimáky z lístkového cesta
Suroviny:
lístkové cesto
kečup
30 dkg nakrájanej šunky
20 dkg údeného syra
2 - 3 vajcia
sezam
Postup: Rozvaľkáme cesto, poriadne natrieme kečupom, rozložíme plátky šunky, posypeme nastrúhaným syrom. Všetko spolu zrolujeme a nakrájame asi na 1,5 cm široké kúsky. Vzniknú nám slimáky, tie rozložíme po plechu s papierom na pečenie. Potrieme rozšľahanými vajíčkom so soľou a posypeme sezamom. Pečieme asi 20 - 25 minút na 180 stupňov Celzia.