Projekty -> Podpora integrácie mladých ľudí v GAUDEAMUS – zariadení komunitnej rehabilitácie
Slaná dobrota-špenátové palacinky
Po minulo-týždňovom koláčiku sme sa v piatok 11. septembra 2015 rozhodli pre slanú dobrotu. Najskôr síce niektorých z nás kombinácia palaciniek a špenátu prekvapila, neskôr sme si však všetci výborne pochutili. Ak vás tiež láka skúsiť niečo nové, ponúkame vám recept .
Špenátové palacinky
Suroviny na cesto:
1 l mlieka
4 ks vajcia
400 g hladká múka
soľ
olej
Suroviny na náplň:
400 g špenát listový mrazený (Bonduel)
1 ks cibuľa
niva
soľ
korenie
olej
Postup: Do misky rozbijeme vajíčka, pridáme soľ a rozmiešame. Postupne pridávame múku a mlieko. Vypracujeme hladké polotekuté cesto. Palacinky pražíme na rozpálenej panvici z oboch strán. Na náplň si očistíme a nakrájame na drobno cibuľu. Do kastróla dáme olej, po jeho zohriatí pridáme cibuľu a trochu ju opečieme. Pridáme špenát, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody, zakryjeme pokrievkou a necháme dusiť asi 15 minút. Na palacinku dáme špenátovú plnku a posypeme rozdrobenou nivou. Zatočíme a jeme.